Showing 1 - 36 of 129 items

witgouden trouwringen

Bij ArtObject kunt u uw trouwringen helemaal naar eigen wens laten maken. Daarnaast hebben wij ook een zeer complete collectie van trouwringen die u vrijblijvend kunt komen bekijken. Een deel van onze collectie bestaat uit witgouden trouwringen.

Een witgouden trouwring heeft een andere uitstraling dan de klassieke gee...

witgouden trouwringen

Bij ArtObject kunt u uw trouwringen helemaal naar eigen wens laten maken. Daarnaast hebben wij ook een zeer complete collectie van trouwringen die u vrijblijvend kunt komen bekijken. Een deel van onze collectie bestaat uit witgouden trouwringen.

Een witgouden trouwring heeft een andere uitstraling dan de klassieke geelgouden trouwring en kan erg mooi staan. Overigens bestaat de witgouden ring nog steeds grotendeels uit geel goud. Een gouden ring bestaat nimmer puur uit goud maar is aangevuld met andere metalen, door de mix van de andere metalen aan te passen en bijvoorbeeld meer zilver of nikkel te gebruiken kan de kleur van de ring worden aangepast. De hoeveelheid geel goud in de ring verandert hierdoor niet, het karaatgehalte blijft hetzelfde (bijvoorbeeld 14 of 18 karaat), maar door de aanpassingen van de mix van andere metalen kunnen er ook witgouden trouwringen gemaakt worden. Een witgouden ring is dus niet noodzakelijkerwijs duurder of goedkoper dan een geelgouden ring, dit hangt af van het gehalte puur goud (karaat), het gewicht van de ring en de bezetting.

Witgouden trouwringen zijn vaak ook erg mooi te combineren met edelstenen, de diamant in het bijzonder. In ons assortiment treft u dan ook een flink aantal witgouden ringen met ingezette diamanten. Alle trouwringen zijn in ons eigen atelier ontworpen en gemaakt. Ze zijn dus uniek en nergens anders te koop. Steeds meer bruidsparen laten hun trouwringen helemaal naar hun eigen wensen ontwerpen en uitvoeren, Artobject.nl kan u hierin prima van dienst zijn en denkt graag met u mee in het ontwerp van uw perfecte trouwring.

Wilt u samen met artobject.nl in overleg over een passend ontwerp, vrijblijvend onze trouwringen bekijken in onze edel smederij of heeft u een vraag over onze witgouden trouwringen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of maak geheel vrijblijvend een afspraak.

De geschiedenis van de trouwring

Het dragen van een trouwring werd oorspronkelijk alleen in Europa gedaan. Maar dit gebruik heeft zich snel verspreid. Vroeger werd een trouwring gebruikt als relikwie voor het huwelijkscontract tussen twee families. Het geven van de ring werd toen verbonden aan het uitwisselen van kostbaarheden en soms zelfs als voorwaardelijke uitwisseling voor het ontvangen van een bruidsschat. Tegenwoordig kennen we deze gebruiken, in ieder geval in de Westerse cultuur, niet meer en staat de trouwring als symbool voor de eeuwige liefde.

Voordat de medische wetenschap erachter kwam hoe de bloedsomploop werkte ging men ervan uit dat de derde vinger aan de linker had in verbinding stond met het hart. Ze geloofden dat er een ader van het hart direct naar deze vinger liep en noemden deze de ader van de liefde, met als gevolg het geloof dat de trouwring alleen om deze vinger gedragen zou moeten worden. Zo werd deze vinger de ringvinger genoemd. Deze traditie ontwikkelde zich in Westerse culturen, maar in sommige landen is het gebruikelijk om de trouwring aan de rechterhand te dragen of de ring voor de ceremonie aan de ene hand te dragen om hem vervolgens tijdens de ceremonie aan de andere hand te plaatsen.
In Europese landen is het gebruikelijk voor zowel de man als de vrouw om een trouwring te dragen. Maar er zijn ook landen en culturen buiten Europa met andere gebruiken. In de Verenigde Staten was het gebruikelijk dat de trouwring alleen gedragen werd door de vrouw, maar sinds de twintigste eeuw werd dit ook normaal voor de man. Trouwringen in deze westerse landen zijn vaak gemaakt met witgoud of geel goud.

Lees Verder
Product successfully added to the product comparison!